Rengaspainevalvonta

Marraskuusta 2014 asti voimassa ollut EU-lainsäädäntö ohjeistaa, että Unionin alueella rekisteröidyissä uusissa henkilöautossa tulee tuosta päivästä eteenpäin olla rengaspainevalvontaa suorittava järjestelmä (TPMS).

Järjestelmä on ollut käytössä useissa autoissa jo vuosia n.s. epäsuorana järjestelmänä, joka ei vaadi erityistoimenpiteitä renkaiden vaihdon yhteydessä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi tiedotti v. 2014, että rengaspainevahdista tulee pakollinen vain uusien autojen ensiasennusrenkaille eli renkaille, joilla auto ensirekisteröidään. Renkaita uusittaessa autoilija voi itse päättää, ottaako uuteen rengassarjaan seurantajärjestelmän vai ei. Tämä n.s. suora järjestelmä voi aiheuttaa lisätöitä ja lisäkustannuksia renkaiden vaihdon yhteydessä.

Rengaspainevahti ilmoittaa kuljettajalle, jos paineet renkaassa poikkeavat oikeasta arvostaan. Vahdit ovat aktiivisia tai passiivisia. Aktiivisissa järjestelmissä jokaiseen renkaaseen asennetaan paineanturi ja passiivisissa auton järjestelmä laskee renkaiden pyörimisnopeudesta, ovatko rengaspaineet sopivat.

Raahen Rengas ja Laite Oy:llä on rengaspainevalvontalaitteet käytössä kaikissa toimipisteissämme. Kysy lisää henkilökunnaltamme!